Vores hverdag er sammensat af en masse forskellige aktiviteter, som at udføre vores daglige gøremål, engagere os i aktiviteter og i sociale relationer.
Men når vi bliver ramt af sygdom eller overbelastning, enten fysisk eller mentalt, og bliver begrænset i at udføre vores daglige aktiviteter, bliver vi bevidste om den betydning, de har for vores sundhed og livskvalitet.
I ergoterapien arbejder jeg både med krop og psyke, med omgivelsernes betydning og med sansernes indflydelse på din hverdag.
Som ergoterapeut gør jeg din hverdag mulig, så du kan mestre den – uden mig!
I ergoterapi er sundhed forbundet med trivsel og livskvalitet i dine daglige aktiviteter.
Verdenssundhedsorganisationen WHO definerer sundhed som ”…en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velbefindende”.
Gennem ergoterapi guider jeg dig til at styrke dine ”hverdagslivs-kræfter”, så du får bedre mulighed for at lave ting i dit daglige liv, der giver mening for dig.
Ergoterapeutiske aktiviteter bliver derfor tilrettelagt efter lige netop din baggrund af værdier, ønsker og ressourcer.
Hos Zensibus tilbyder jeg sundhedsfremmende ergoterapi inspireret af Lifestyle ReDesign®. Det er et ergoterapeutisk koncept, der styrker dig i at udnytte dine ressourcer til at opnå en livsstil med meningsfulde aktiviteter, hvad enten du har udfordringer med din fysiske eller din mentale sundhed.
De ergoterapeutiske aktiviteter hos Zensibus tager udgangspunkt i arbejdet med sanserne.
Når vi bliver ramt af belastningsreaktioner som stress eller depression, af fysisk sygdom eller andre livsudfordringer, får vi ofte problemer med at bearbejde sanseindtryk. Det betyder at vi bliver pressede på vores krop, på følelser og på adfærd. Det kan komme til udtryk i, at vi for eksempel bliver mere opfarende og hektiske, eller mere passive, energiforladte og mindre sociale.
Vores hjerner bruger meget energi på at skabe ro i sansesystemet, for at vi kan overskue og tackle hverdagen. Det gør det sværere at finde energi til at være aktiv. Gennem sanseterapeutisk ergoterapi, træner du i at blive sansestærk.
Vi har alle vores helt egen særlige sanseprofil.
Som ergoterapeut kan jeg hjælpe dig med at finde din profil. Den kan vise, hvordan din hjerne håndterer de sanseoplevelser du møder i din hverdag, og hvordan de påvirker din adfærd.
Når du kender din sanseprofil, kan du begynde at træne sanserne. Det kan styrke din evne til at håndtere dagligdags aktiviteter, så du dermed opnår større livskvalitet og trivsel.
Når du arbejder med dit sansesystem, kan det have en positiv effekt på eksempelvis stress, angst, motorisk uro, berøringsproblemer eller koordinationsproblemer, og kan medvirke til at genskabe din mentale sundhed.